حسابرسی مفید راهبر در سال ۱۳۷۱ تاسیس شد و به گفته‌ی تارنمای این موسسه هدف آن ارائه خدمات حرفه‌ای به دستگاه‌ها و موسسات تحت پوشش دفتر رهبر ایران است.

طبق گزارش‌های منتشر شده در اوایل سال جاری، میزان دارایی این شرکت ۳۶۰ میلیارد ریال (۱۰٫۸۰۰٫۰۰۰ دلار) است.

وب سایت مفید راهبر می‌گوید که این شرکت برای حسابرسی موسسات تحت پوشش سید علی خامنه‌ای راه اندازی شده است.

از میان ۲۸۹ شرکتی که در تحقیقات دابل‌تینک ارتباطشان با موسسه‌ی مفید راهبر نمایان شد، ۱۹۵ شرکت به عنوان موسسات خصوصی به ثبت رسیده‌اند.

یافته‌های دابل‌تینک تاییدی است بر وضعیت اسفناک بخش خصوصی ایران. گزارش پیشین دابل‌تینک نشان داد که از ۱۰۰ شرکت برتر ایران ۹۹ شرکت به موسسات حکومتی یعنی بنیادها وابسته‌اند.

در میان مشتریان مفید راهبر ده شرکت تابعه‌ی «سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا)»، یکی از بزرگترین هلدینگ‌های صنعتی بخش خصوصی ایران، دیده می‌شوند. تحقیقات پیشین دابل‌تینک نشان داد که چندین بنیاد، از جمله بنیاد مستضعفان، مالک بخشی از سهام شرکت‌های متعلق به هلدینگ‌های تامین اجتماعی اند. این که شرکت‌های وابسته به سازمان تامین اجتماعی توسط موسسه‌ای مورد بازرسی قرار می‌گیرند که تنها به مجموعه‌های تحت نظارت رهبر ایران (مانند بنیاد مستضعفان و شرکت‌های تابعه آن) خدمت رسانی می‌کند، حاکی از سلطه‌ی مالی عوامل مرتبط با رژیم بر این شرکت‌ها است.

فهرست زیر شامل شرکت‌هایی است که فعالیت‌های اقتصادی آنها توسط موسسه‌ی مفید راهبر حسابرسی می‌شوند:

  • ۱۳ شرکت نفت و گاز فعال در مراحل مختلف فرایند تولید بنزین
  • ۱۵ ناشر، از جمله کتابفروشی‌های پرطرفدار و زنجیره‌ای «شهر کتاب»
  • ۲۲ موسسه‌ی اقتصادی، از جمله سازمان اقتصاد اسلامی که بیش از ۱۲۰۰ صندوق قرض الحسنه و موسسه‌ی اعتباری را مدیریت می‌کند. سال گذشته، اعلام ورشکستگی تعدادی از این موسسات مالی و اعتباری خبرساز شد. برخی از مدیران ارشد این موسسات به اختلاس متهم شدند و هزاران نفر از مردم پس انداز خود را از دست دادند.
  • ۷ هتل از جمله هتل‌های زنجیره‌ای پارسیان
  • ۱۱مجموعه‌ی تفریحی، ورزشی، گردشگری یا مسافرتی، از جمله تله کابین توچال
  • ۱۳ شرکت مواد غذایی و آشامیدنی، از جمله شرکت‌های پاکدیس و زمزم و لبنیات پاک
  • ۷ شرکت فناوری اطلاعات، از جمله «ارتباطات رهکام ایرانیان» که مجری طرح ملی دوربین‌های نظارت و ثبت تخلف نیروی انتظامی است.

صرف نظر از روابط رسمی نزدیک این شرکت‌ها با دفتر رهبر ایران، هر یک به نوعی با یکی از شش بنیاد بزرگ فرادولتی که زیر نظر سید علی خامنه‌ای اداره می‌شوند، مانند بنیاد مستضعفان، ستاد اجرایی فرمان امام، آستان قدس رضوی، بنیاد مسکن، کمیته امداد امام خمینی و بنیاد شهید، مرتبط هستند.

در این فهرست همچنین چندین بنیاد کمتر شناخته شده و کوچک‌تر نیز به چشم می‌خورد که اهمیت اقتصادی قابل توجهی دارند از جمله:

  • بنیاد صدوق، که مالک برخی از شرکت‌های تابعه بانک سامان است. بانک سامان، با بیش از ۱۷۰ شعبه در سراسر ایران، بانکی «خصوصی» است که در در خارج از کشور از جمله در اتحادیه‌ی اروپا شعبه دارد.
  • بنیاد توسعه و عمران موقوفات کشور که صاحب حداقل دو شرکت ماشین آلات و ساختمانی و یک شرکت انتشاراتی است.

گزارش دابل‌تینک نشان می‌دهد بنیادهایی که به عنوان موسسه‌های خیریه تاسیس شده بودند، در عمل به سازمان‌هایی تبدیل شده‌اند که در حکومت قبیله‌سالارایران پول و ثروت ملی را به جیب گروهی اندک از مسئولان برگزیده نظام می‌ریزند.

Please follow and like us:
fb-share-icon

Subscribe to Doublethink Newsletter

Subscribe to our newsletter and stay updated on the latest news from the Middle East!

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial