روزنامه جام جم در اردیبهشت ۱۳۷۹ در گرماگرم رقابت مطبوعاتی بین جناح راست و چپ در زمانی که علی لاریجانی رییس صدا و سیما بود، منتشر شد. صاحب امتیاز آن سازمان صدا و سیما و مدیر مسئول آن در آغاز انتشار حسین انتظامی بود که از روزنامه نگاران نزدیک به علی لاریجانی است و در ریاست جمهوری روحانی به سمت « معاونت امور اطلاعاتی و مطبوعاتی» وزارت ارشاد برگزیده شد.
روزنامه جام جم با اینکه برخی از روزنامهنگاران باسابقه را برای کمک به راه اندازی دعوت کرد اما تولید محتوای روزنامه بر اساس دیدگاههای سیدعلی خامنهای صورت گرفته است. جام جم مانند رسالت یا جمهوری اسلامی که دیدگاههای گروهی از اصولگراها را نمایندگی کند نیست بلکه مانند خبرگزاری مهر روزنامه ای برای رهبری جمهوری اسلامی است که رسانه را در جهان امروز ابزار مهمی برای پیشبرد دیدگاههای خود به عنوان عقاید انقلابی و ظلم ستیزانه اسلامی میداند. از همین رو مدیران مسئول و سردبیران جام جم افراد میانی حلقه مهر و تهران تایمز هستند. مهدی عرفاتی مدیر مسئول فعلی است که قبلا سردبیر جام جم بوده است. عرفاتی در حال حاضر دبیر شورای اطلاع رسانی دولت( رئیسی) نیز است. علیرضا شریفی مدیر مسئول سابق جام جم در حال حاضر عضو گروه رسانهای مهر است .
مطالب تولید شده در این روزنامه به طور کلی سطح پایینی دارند و به ادبیات ساده لوحانه مذهبی یا ادبیات منبری آخوندی که غالبا به زبان عوامانه است و بحث منطقی را در برنمیگیرد، شباهت دارد اما سکوی انتقال آن ابزار مدرن یعنی روزنامه است.
روزنامه جام جم بنا به گزارش وزارت ارشاد در سال ۱۳۹۷ بین ۷۰ تا ۸۰ هزار نسخه چاپ میشود. بر اساس گزارشی که ایسنا از دکههای روزنامه فروشی در تهران تهیه کرده است، شمارگان جام جم ۳۳۶۰۰ است که با توجه به بحران فعلی روزنامه ها در ایران رقم پذیرفتنیتری است.