دنیای اقتصاد

مدیر مسئول: علیرضا بختیاری

صاحب امتیاز: دنیای اقتصاد تابان

 دنیای اقتصاد از معدود روزنامه مستقل و خصوصی در ایران است که پر‌مخاطب‌ترین روزنامه اقتصادی هم می‌باشد. این روزنامه در سال ۱۳۸۲ تاسیس شد و اکنون به یک بنگاه اقتصادی بزرگ  تبدیل شده که شامل یک هفته نامه «تجارت فردا»، یک وبگاه خبری « اقتصاد نیوز»، یک روزنامه انگلیسی  فایننشال تریبیون و یک انتشارات است. علیرضا بختیاری مدیر مسئول روزنامه و شرکت دنیای اقتصاد تابان صاحب امتیاز و علی میرزاخانی سردبیر آن از آغاز تا تابستان ۱۴۰۱ بوده و  سپس جای خود را به پویا جبل عاملی  داده است. 

عملکرد

  روزنامه دنیای اقتصاد نمونه موفق حفظ و استمرار یک رسانه نسبتا مستقل است اما این موفقیت به بهای قربانی کردن وظایف اصلی رسانه یعنی  انعکاس اتفاقات یا صدای جامعه بوده است. روزنامه دنیای اقتصاد بسیار  محتاط و محافظه کار است و در واقع از کنار بسیاری اخبار نه تنها اخبار حساس اعتراضات و فسادهای کلان اقتصادی بلکه اتفاقات اقتصادی معمولی تر مانند واگذاری سهام استقلال و پرسپولیس  فقط رد می‌شود. خبرهایی که در روزنامه منتشر می شود اخبار رسمی و اجازه داده شده‌ای است که خبرگزاری های رسمی دولتی مانند ایرنا و ایسنا و مهر و …. منتشر کرده‌اند. در عوض تمرکز دنیای اقتصاد بر بنگاههای اقتصادی و صاحبان کسب و کار است. با توجه به فشاری که بر بخش خصوصی از سوی بنگاه های شبه دولتی وجود دارد، سیاست  روزنامه که فرصتی را در اختیار بخش خصوصی برای ابراز دیدگاههایشان می‌گذارد، می‌تواند مفید باشد اما به دلیل سودی که پشت این رابطه نهفته است ( گرفتن آگهی)، باعث شده است که روزنامه به محل تبلیغات و چاپ نوشته ها یا گزارش های سفارشی تبدیل شود.  مثلا در سال  ۱۳۹۳ که بحران روغن پالم در صنایع غذایی بالا گرفت و خبرهایی پخش شد که صنایع غذایی از روغن پالم در محصولات خود بیش از میزان مجاز استفاده می کنند، روزنامه دنیای اقتصاد  بدون توجه به حساسیت ایجاد شده در جامعه نسبت به این موضوع، ضمیمه آگهی- رپرتاژ برای صنایع غذایی (با عنوان «پالم و حقوق مصرف کننده»)از جمله کارخانجاتی منتشر کرد  که متهم به استفاده بیش از حد روغن پالم در محصولات  خود بودند. 

 مهمترین  صفحات دنیای اقتصاد صفحات بورس  است که گزارش نسبتا مفصلی از آنچه در تالار بورس می‌گذرد را ارائه می کند هر چند  به دلیل سانسور و نیز منافع از انتشار تحلیل  های هشدار دهنده یا پرسشی در مورد  مثلا خطرات موجود در خرید سهام دو تیم فوتبال استقلال و پرسپولیس خودداری کرده است.  در مجموع پرمخاطب ترین روزنامه اقتصادی کشور روزنامه شسته و رفته  اما خنثایی است. 

شمارگان دنیای اقتصاد ۲۹۰۰۰ است که نیمی از آن برگشتی است و به فروش نمی رسد. ایسنا شمارگان دنیای اقتصاد را ۲۵۰۰۰ نسخه برآورد کرده است.